Доба війни: в Харківській області росіяни знищують пункти екстренки та пожежні частини (фото)

Спричинена росіянами пожежа у Вовчанську. Фото: ДСНС

Минулої доби росіяни прицільно вдарили по тимчасовому пункту екстреної медичної допомоги в селі Бугаївка неподалік Вовчанська та по пожежній частині в селі Білий Колодязь Чугуївського району Харківської області. Поранені були двоє працівників бригади екстренки 26 та 56 років та 29-річний водій пожежної автівки. За добу в області від російських обстрілів постраждали також 72-річний мешканець Вовчанська, 62-річний чоловік з села Новоосинове на Куп’янщині, 60-річна жінка в селі Ківшарівка того ж району.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній військовій адміністрації.

Харківщину протягом доби росіяни обстрілювали з артилерії та мінометів, били керованими авіабомбами та безпілотниками. Обстріляні були близько 15 населених пунктів. Окрім Білого Колодязя, авіаударів зазнали також прикордонні Вовчанськ, Гоптівка та Басове.

Як повідомили Харків Times у Головному управлінні Нацполіції області, росіяни також за минулу добу обстрілами з РСЗО «Ураган» та САУ «Піон» пошкодили будівлю ліцею й п’ять багатоквартирних будинків у Ковшарівці. В Куп’янську російський дрон-камікадзе вдарив по приватному підприємству. По селищу Золочів росіяни знову били КАБами.

«Упродовж доби слідчі, криміналісти,  вибухотехніки задокументували факти пошкодження будинків та інших споруд внаслідок обстрілів та пожеж, відкрили кримінальні провадження, пов’язані зі збройною агресією рф», – йдеться у повідомленні.

Як повідомили Харків Times у Головному управлінні ДСНС Харківщини, надзвичайники за минулу добу загасили дві пожежі, спричинені російськими обстрілами – в Бугаївці та Вовчанську. У Бугаївці площа пожежі медзакладу склала близько 100 кв. метрів, у Вовчанську кілька осередків вогню охопили 200 кв. метрів – горіло житло та автівки.

У пожежній частині села Білий Колодязь від російського обстрілу пошкоджень зазнала будівля пожежної частини (вибито вікна, двері, ворота, пошкоджено дах і фасадну частину). Крім того, пошкоджено 4 пожежно-рятувальні автомобілі. На щастя, з 11-ти рятувальників, які перебували на чергуванні, постраждав лише один, йому була надана допомога на місці.

За минулу добу в області від побутових пожеж загинули двоє людей.

«Минулої доби російські терористи атакували Україну, застосувавши 22 дрони типу “Shahed”. Силами та засобами протиповітряної оборони України 17 цих ударних БпЛА було знищено. На Куп’янському напрямку російські загарбники здійснили два безуспішні штурми позицій Сил оборони в районі населеного пункту Синьківка Харківської області», – повідомили у Генеральному штабі ЗСУ.

За інформацією ХОВА, впродовж доби на Харківщині зведені групи вибухотехніків провели розмінування 4,52 га території й знищили 146 вибухонебезпечних предметів.

На даний момент з найнебезпечніших громад Куп’янського району області вже евакуйовані 136 дітей: 101 дитина з Великобурлуцької громади й 35 дітей — з Вільхуватської. За минулу добу евакуйовані ще двоє дітей з родинами.

Як повідомляв Харків Times, вчора, 17 березня, росіяни обстріляли ракетою С-300 село Бугаївка неподалік Вовчанська. Ворог наніс удар по будівлі, де знаходиться тимчасовий пункт розташування швидкої медичної допомоги.